همشهری آنلاین: شیرینی برنجی یکی شیرینیهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استانهای غربی کشور (مخصوصا کرمانشاه) است.
مواد لازم
۵۰۰ گرم آرد برنج خیلی نرم
۲۵۰ گرم روغن جامد
۲۰۰ گرم پودر قند
۲ عدد تخممرغ (سفیدهها و زردهها را جدا کنید)
۱ ق م پودر زنجبیل
به مقدار لازم وانیل
مواد لازم برای رنگ
۱ عدد سفیده تخممرغ
۷۵ گرم پودرقند(برای رنگ)
به میزان لازم رنگ خوراکی مایع
۱. پودر قند، روغن و زردههای تخممرغ را با هم مخلوط کرده و آنقدر بزنید تا مایهای کاملا نرم و یکدست حاصل شود. سپس سفیدهها را با همزن بهاندازهای بزنید تا پف کرده و به اصطلاح فرم بگیرد. پس از آن سفیدهها را به مخلوط پودر قند اضافه کنید.
۲. آرد برنج را همراه با زنجبیل و وانیل به مخلوط فوق کمکم اضافه کرده و همبزنید تا خمیری نرم به دست آید. سپس خمیر حاصل را در کیسه پلاستیکی قرار دهید و ۲۴ ساعت کناری بگذارید تا خمیر به اصطلاح استراحت کند.
۳. روی سطحی صاف مانند سینی یا سطح کابینت پیشخوان آشپزخانه کمی آرد بریزید و خمیر را با وردنه باز کنید تا قطر آن نیم سانتیمتر شود. حالا شروع به قالب زدن کنید.
۴. روی سطح سینی فر را با کاغذ شیرینیپزی بپوشانید و خمیرهای قالبزده را روی سینی روکش شده با کاغذ بچینید و مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد حرارت دهید. توجه داشته باشید که باید روی شیرینیها کاملا پخته شود، سپس شروع به تزئین کنید.
۵. یک عدد سفیده تخم مرغ را خوب با هم زن بزنید تا پف کند سپس به آن کم کم پودر قند اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. حالا می توانید رویه رنگی شیرینی که مرنگ نام دارد را با استفاده از رنگهای خوراکی مایع به رنگ دلخواه درآورده و با فرم و شکل مورد نظر به وسیله قلم مو روی شیرینی ها بمالید. یکساعت به شیرینی ها دست نزنید تا مرنگ خشک شود. حالا شیرینی آماده خوردن است.
از کجا بخریم؟
رنگهای مخصوص خوراکی را از فروشگاههای لوازم قنادی و شیرینی پزی تهیه کنید.
فوتوفن
فر را از نیم ساعت قبل روشن کنید تا گرم شود.
یهجور دیگه
اگر میخواهید شیرینی برنجیتان چند رنگ باشد، میتوانید خمیر را به چند خمیرقسمت تقسیم کرده و هر قسمت را با پودر کاکائو، زعفران آب شده یا رنگ خوراکی، رنگ کرده و سپس قالب بزنید.
نظر شما